Spring til indhold

Parterapi – hvorfor kan vi ikke finder ud af det med forhold?

Hvad er parterapi

Parterapi er en form for terapi, der fokuserer på at hjælpe par med at forbedre deres forhold og løse eventuelle problemer, de måtte have. I parterapien arbejder et par sammen med en terapeut for at kommunikere bedre, forstå hinandens behov og arbejde gennem konflikter. Terapeuten hjælper med at facilitere samtaler, identificere mønstre i forholdet og give redskaber og teknikker til at tackle udfordringer. Målet er at styrke forholdet og øge trivslen for begge parter. Terapien kan fokusere på forskellige områder, såsom kommunikation, tillid, intimitet, eller konfliktløsning, afhængigt af parrets specifikke behov.

Jeg tilbyder parterapi i hjertet af Århus

Parterapi i trygge rammer. Jeg kan hjælpe jer ud af gentagne og fastlåste mønstre og konflikter. Så I igen kan mærke glæden ved hinanden. Og føle jer trygge i jeres parforhold. Jeg kan også hjælpe jer med at afklare, om I skal blive sammen eller skilles.

Parterapi i Aarhus

De par, der kommer til mig for at få hjælp gennem parterapi, kommer typisk med nogle af følgende problemer

  • De oplever kommunikationsproblemer
  • En del har mange og gentagne konflikter, som de føler sig fastlåste i
  • De oplever, at de har forskellige behov for nærhed, intimitet og tid sammen. Disse forskellige behov giver udfordringer i forholdet.
  • Andre oplever fred og ro i parforholdet, men savner samhørighed og nærhed
  • De fleste oplever, at der i løbet af forholdet har været væsentlige brud på tilliden imellem dem, som de har haft svært ved selv at reparere
  • Nogle kommer for at få hjælp til at afklare, om de skal blive sammen eller skilles.
  • Eller de kommer for at få hjælp til at gå fra hinanden på en ordentlig måde.
Hjælp og rådgivning til par i Århus

E-bog: Bøvler du (også) med kærligheden?

Forstå dit Kærlighedsmønster. Og bliv klogere på din (potentielle) partners. Så du bedre kan navigere i dit parforhold. Eller i dating.

Emotionsfokuseret parterapi

Jeg er uddannet parterapeut fra Sexologiskolen, samt efteruddannet i Emotionsfokuseret parterapi hos Psykolog Lone Algot. Jeg arbejder primært med udgangspunkt i Emotionsfokuseret parterapi, når jeg arbejder med par.

Det vil sige, at jeg arbejder med udgangspunkt i tilknytningsteorien og systemisk terapi. I EFT arbejdes med det mål at hjælpe jer som par med at identificere de mønstre, I kommer ind i sammen, når I har det svært.

I hjælpes til at rydde op i de tillidsbrud, der har været i løbet af forholdet imellem jer – i hjælpes til at skabe et nyt trygt fundament for jeres parforhold.

Den smertefulde pardans

Langt de fleste af de par, der kommer i parterapi oplever at være fastlåst i et bestemt mønster. En uhensigtsmæssig og fastlåst dans, hvor de træder hinanden gevaldigt over tæerne. Som de, trods mange forsøg, ikke har formået at træde ud af…

I dansen er der to positioner. En af parterne. Oftest kvinden befinder sig i “den opsøgende position” og manden befinder sig i “den undgående position”.

Begge parter er havnet et utrygt sted med hinanden og når hun er utryg søger hun kontakt med ham, men når han er utryg har han måske brug for at være alene. Hun er med andre ord “other-regulated”, hvor han er “self-regulated”.

Når hun ikke får kontakt, så “banker hun hårdere på til ham”, og han trækker sig mere og jo mere han trækker sig – jo mere frustreret og forladt føler hun sig.

Dette er et meget klassisk mønster for par at havne i. Jeg kan hjælpe jer med at træde ud af dette smertefulde mønster. Og igen finde forbindelse, tryghed og glæde med hinanden.

Anja Snejbjerg

Cand. mag., Psykoterapeut & Parterapeut.
Jeg arbejder med mennesker, der bøvler med kærlighed & relationer, selvværd eller sorg. Mange af mine klienter er ufrivilligt single eller i et svært parforhold.