Spring til indhold

Få hjælp gennem parterapi i Århus

Jeg kan hjælpe jer ud af gentagne og fastlåste mønstre og konflikter. Så I igen kan mærke glæden ved hinanden. Og føle jer trygge i jeres parforhold.

Jeg kan også hjælpe jer med at afklare, om I skal blive sammen eller skilles.

Og med at reparere de skader, der er sket på jeres forhold gennem tiden sammen…

Anbefalinger

“Vi har gået i parterapi hos Anja igennem et halvt års tid.

Vi havde brug for at arbejde med vores respektive tilknytningsmønstre fordi vi som nye kærester havde en oplevelse af at reproducere mønstre fra fortiden som ingen af os ønskede, men ikke rigtig kunne slippe.

Anja har hjulpet os til at se de mønstre meget klart, hvad de kommer af osv.

Hun har givet os både øvelser og bøger med hjem, som vi har kunnet arbejde med imellem sessionerne.

Det har virkelig rykket os – både individuelt og som par.

Anja er mild i sin facon og arbejder på en kærlig og anerkendende måde, med at give indsigt og forståelse. Det har været en stor øjenåbner.

Anjas ekspertviden omkring tilknytning er en gave at få indblik i.”

HR-manager, 42 år & IT direktør, 41 år

Inden forløbet hos Anja, havde vi som par meget svært ved at få vores relation til at fungere på en langvarigt stabil og rolig måde. Vi havde tilbagevendende slidsomme konflikter, der resulterede i brud med efterfølgende nye forsøg på at få relationen til at fungere. Vi ønskede at være sammen – men kunne ikke finde ud af det. Og vi forstod ikke helt hvorfor.

Samtalerne har bidraget med en rørende og betydningsfuld indsigt i hinandens tilknytningsmønstre – med større forståelse og gehør for de sårbarheder, de ligger bag vores adfærd, når vi reproducerer gamle mønstre. Vores forhold er derigennem blevet præget af mere omsorg og omtanke i forhold til at tage vare på hinanden, når utrygge situationer er på vej til at opstå.

Uanset om man er et parforhold i krise eller om man blot ønsker at blive klogere på dynamikken i relationen, så kan vi varmt anbefale et forløb hos Anja”

Studie- og trivselsvejleder, 44 år & Sales Manager, 48 år

De par, der kommer til mig for at få hjælp gennem parterapi, kommer typisk med nogle af følgende problemer:

  • De oplever kommunikationsproblemer
  • En del har mange og gentagne konflikter, som de føler sig fastlåste i
  • De oplever, at de har forskellige behov for nærhed, intimitet og tid sammen. Disse forskellige behov giver udfordringer i forholdet.
  • Andre oplever fred og ro i parforholdet, men savner samhørighed og nærhed
  • De fleste oplever, at der i løbet af forholdet har været væsentlige brud på tilliden imellem dem, som de har haft svært ved selv at reparereNogle kommer for at få hjælp til at afklare, om de skal blive sammen eller skilles.
  • Eller de kommer for at få hjælp til at gå fra hinanden på en ordentlig måde.

E-bog: Bøvler du (også) med kærligheden?

Forstå dit Kærlighedsmønster. Og bliv klogere på din (potentielle) partners. Så du bedre kan navigere i dit parforhold. Eller i dating.

Emotionsfokuseret parterapi

Jeg er uddannet parterapeut fra Sexologiskolen, samt efteruddannet i Emotionsfokuseret parterapi hos Psykolog Lone Algot.

Jeg arbejder primært med udgangspunkt i Emotionsfokuseret parterapi, når jeg arbejder med par.

Det vil sige, at jeg arbejder med udgangspunkt i tilknytningsteorien og systemisk terapi.

I EFT arbejdes med det mål at hjælpe jer som par med at identificere de mønstre, I kommer ind i sammen, når I har det svært.

I hjælpes til at rydde op i de tillidsbrud, der har været i løbet af forholdet imellem jer.

Og I hjælpes til at skabe et nyt trygt fundament for jeres parforhold.

Fordi, når I igen er mere trygge sammen, så viser forsning og al erfaring, I relativt meget lettere, løser de problemer, der løbende opstår imellem jer.

Kender i denne smertefulde dans?

Langt de fleste af de par, der kommer i parterapi oplever at være fastlåst i et bestemt mønster. En uhensigtsmæssig og fastlåst dans, hvor de træder hinanden gevaldigt over tæerne. Som de, trods mange forsøg, ikke har formået at træde ud af…

Denne dans er ofte meget smertefuld.

I dansen er der to positioner. En af parterne. Oftest kvinden befinder sig i “den opsøgende position”. Og den anden part. Typisk manden befinder sig i “den undgående position.

Begge parter er havnet et utrygt sted med hinanden. Og når hun er utryg søger hun kontakt med ham. Men når han er utryg har han brug for at være alene for at få ro på sit nervesystem.

Hun er med andre ord “other-regulated”, hvor han er “self-regulated”.

Hun får ro på sit nervesystem via kontakt med ham. Og han får ro på sit gennem at være alene.

Når hun ikke får kontakt, så “banker hun hårdere på til ham”. Og han trækker sig mere. Og føler sig kritiseret og utilstrækkelig. Disse ubehagelige følelser får ham til at trække sig mere.

Og jo mere han trækker sig. Jo mere uelsket og forladt føler hun sig.

Dette er et meget klassisk mønster for par at havne i. Jeg kan hjælpe jer med at træde ud af dette smertefulde mønster. Og igen finde forbindelse, tryghed og glæde med hinanden.

Anja Snejbjerg

Cand. mag., Psykoterapeut & Parterapeut.
Jeg arbejder med mennesker, der bøvler med kærlighed & relationer, selvværd eller sorg. Mange af mine klienter er ufrivilligt single eller i et svært parforhold.