Spring til indhold

Om Anja

Hvorfor arbejder du med mennesker, der har haft en svær opvækst og mennesker, der oplever problemer i parforhold?

Jeg arbejder med mennesker, der har haft en svær opvækst og med parforholdstematikker, fordi jeg brænder for at hjælpe mennesker videre i livet, som har lignende udfordringer, som jeg selv har haft. Og som er faret vildt i livet på lignende måder, som jeg selv har været.

Det giver stor mening i mit liv, at bruge mine egne erfaringer til at hjælpe andre ud af fastlåstheden i gamle overlevelsesstrategier og ud i livet med mere glæde, liv og bedre relationer til andre mennesker.

Hvad er din personlige erfaring med de temaer, dine klienter kommer med?

Voksent barn

Jeg er en rigtig mønsterbryder. Opvokset med en ufaglært mor med en alvorlig psykisk sygdom.  Og en far, der det meste af min barndom arbejdede som skraldemand og buschauffør. Selv blev jeg som 16-årig anbragt på en ungdomspension.

13-tals-pige

Trods de svære odds og en tung bagage, formåede jeg at afslutte gymnasiet og få mig en lang universitetsuddannelse som cand.mag. i russisk og sprogvidenskab.

Jeg knoklede benhårdt med mit studie og fik et 13-tal for mit speciale. Og blev samme år ansat på Københavns Universitet som ph.d.-stipendiat med et projekt om sprogforandring i moderne russisk.

Stress, skam, depression, angst, ensomhed, sorg, frygten for at blive forladt og parforholdsproblemer…

… er bare nogle af de temaer, jeg har personlig erfaring med at arbejde terapeutisk med.

Præstationsprinsesse

Jeg har selv været en rigtig “præstationsprinsesse”, men er blevet meget bedre til at finde balancen. Jeg skal dog fortsat være opmærksom på mit mønster, for at undgå stress.

Min drivkraft som “præstationsprinsesse” har i høj grad været frygten for ikke at være god nok. Følelsen af utilstrækkelighed og forkerthed, driver mange unge kvinder ud i stress. Jeg har været en af dem.

Dysfunktional famillie

Som barn af en dysfunktionel familie har jeg lært at være rigtig god til at tage hensyn til andres følelser og behov. Og at sætte mine egne behov bagerst i køen. Samtidig har jeg haft et utrygt tilknytningsmønster og været afsindigt bange for at blive forladt. Denne cocktail gjorde i mange år, at det var enormt svært for mig at få parforhold til at fungere.

Selvom jeg kun taler ganske lidt om mig selv, når jeg arbejder med mine klienter. Da det i sagens natur skal handle om dig. Er der alligevel mange af mine klienter, som oplever, at det er en stor fordel, at jeg kommer med en bred personlig erfaring. Den gør, at jeg har en meget stor forståelse og rummelighed. Udover mine solide terapeutiske uddannelser og faglige erfaring. Det gør, at jeg ofte ved præcis, hvor det gør ondt og hvad det handler om. Uden, at du behøver at skulle forklare så meget.

Hvordan er du egentlig blevet interesseret i terapi og selvudvikling?

Anja_Christa5

Jeg har, som nævnt, selv haft en svær opvækst. Jeg mærkede derfor tidligt behovet for forandring og for at få det bedre.

Jeg gik første gang i terapi som 17-årig. Og har siden arbejdet med mig selv på mange forskellige måder – bl.a. gennem terapi.

Vi vokser gennem kriser

Min egen personlige udvikling tog dog først for alvor fart, da jeg som 30-årig oplevede at blive skilt. I kølvandet på dette fulgte en stor personlig krise. Denne krise fik mig for alvor til at tage fat og arbejde på at ændre mig og mit liv. For at få det godt.

Beslutningen om at blive terapeut

Skilsmissen og den efterfølgende personlige krise vækkede en trang til, også i mit arbejdsliv, at finde større mening og autencitet.

Jeg forskede på daværende tidspunkt i sprogforandring – nærmere bestemt i sproglige ændringer i de russiske talords bøjning. Jeg havde været i gang med ph.d.-projektet i knap 3 år, og manglede det sidste turbosprint. Jeg var begyndt for alvor at savne både større mening og kontakt med andre mennesker. Jeg var kørt helt tør for motivation. Og havde meget alvorlige tegn på stress, som jeg ikke kunne overhøre!

Det var i kølvandet på dette, i 2006, at jeg tog beslutningen om at skifte karrierespor og blive misbrugsterapeut og siden psykoterapeut.

Den beslutning har jeg aldrig fortrudt. Og jeg har ikke siden savnet mening i mit arbejdsliv.

Har du så altid fuldstændig styr på dit liv, når du nu er psykoterapeut? 

Nej, men jeg har opnået en god balance i mit liv. Og jeg er hele tiden opmærksom, så jeg kan reagere, når noget i mit liv, påvirker mig. Og jeg kommer ud af balance.

Men ellers er mit liv som alle andres liv. Fuldt af både udfordringer og glæder.

For at holde mig selv skarp og i god form. Og for at sikre, at mine egne ting ikke blander sig ind i dine. Gør jeg flere ting:

  • Jeg går regelmæssigt i supervision. Supervision er faglig sparring for terapeuter/psykologer og andre, der arbejder med mennesker.
  • Jeg går som terapeut også selv løbende i terapi. Det kaldes egenterapi.

Hvem er det, der henvender sig til dig?

De klienter, der kommer hos mig bøvler primært med kærlighed & relationer, selvværd, stress, sorg eller angst i forskellige former. En del af mine klienter har på en eller anden måde haft en svær opvækst.

Mine klienter er selvfølgelig forskellige, men mange af dem er:

  • Kvinder og mænd, der har problemer med parforhold og tilknytning. Og har svært ved at finde den rette kæreste.
  • Par, der har problemer i parforholdet.
  • Kvinder mellem 30-45 år, som oplever, at de fortsat er ALT for optagede af, hvad andre synes om dem og har svært ved at sætte sig igennem og stå ved sig selv og deres egne behov på arbejdspladsen og i parforholdet/familien.
  • Kvinder og mænd, som har problemer med stress, angst, sorg, perfektionisme og lavt selvværd.
  • Yngre kvinder, som er ambitiøse i deres studie eller arbejde, men som oplever dårligt selvværd, stress, angst og depression eller andre ubehagelige symptomer

Hvad er dine faglige forudsætninger for at lave det, du laver?

Først og fremmest har jeg en lang erfaring med at arbejde med andre mennesker.

Jeg er psykoterapeut fra ID-Academy og misbrugsbehandler med speciale i pårørende og dysfunktionelle familier.

Jeg har også en efteruddannelse som parterapeut fra Sexologiskolen. Og en efteruddannelse i Emotionsfokuseret Parterapi.

Jeg er oprindeligt cand.mag. i russisk og sprogvidenskab. Men har siden 2007 primært beskæftiget mig indenfor misbrugsbehandling, psykoterapi & selvudvikling.

Siden 2016 har jeg været selvstændig psykoterapeut, parterapeut og onlinekursusskaber i min egen virksomhed anjasnejbjerg.dk.

Jeg er født i 1972 og mor til Laura, som er født i 2017.

Hvis jeg er i tvivl, om du nu kan hjælpe mig eller har det rigtige gruppeforløb for mig, hvad gør jeg så?

Du kan altid kontakte mig for yderligere info pr. mail eller teste kemien via en gratis og uforpligtende telefonsamtale