Spring til indhold

Har du problemer med lavt selvværd?

Hvordan arbejder man med lavt selvværd

Det terapeutisk arbejde med lavt selvværd indebærer en række forskellige tilgange og teknikker, der har til formål at hjælpe dig med at udvikle en mere positiv og realistisk selvopfattelse. Først og fremmest er det vigtigt at gennemføre en indledende vurdering af din selvoplevelse, hvor jeg både gennem samtale og eventuelle spørgeskemaer kan få en forståelse af din selvopfattelse. Opbygningen af tillid mellem os er afgørende for at skabe et trygt rum, hvor du føler dig set og hørt.

En central del af terapien er at identificere og udfordre de negative tankemønstre, som du har. Dette gøres gennem psykoterapi, hvor jeg hjælper dig med at identificere negative automatiske tanker og selvkritiske udsagn. Gennem den terapeutiske dialog stiller jeg spørgsmål, der hjælper dig med at udfordre og ændre disse negative tanker til mere realistiske og positive perspektiver.

Du kan lære at forstå hvor lavt selvværd kommer fra

Udviklingen af en positiv selvopfattelse er en anden vigtig komponent i terapien. Du opfordres til at udvikle en positiv selvtale, hvor du gentagne gange anvender mere positive og realistiske selvudsagn. Desuden hjælper jeg dig med at identificere og værdsætte deres egne styrker og succeser, hvilket er med til at styrke selvværdet.

Jeg kan desuden hjælpe dig med at forstå, hvor dit lave selvværd kommer fra og at rydde op i de gamle mønstre. Samtidig kan jeg lære dig at blive “meget bedre venner med dig selv”. Så du bliver en, du selv kan stole på! Jeg har mange klienter, der kommer til mig med problemer med lavt selvværd. En helt række af symptomer er knyttede til lavt selvværd:

Måske taler du grimt til dig selv og er selvkritisk i dine egne tanker. Du frygter, hvad andre tænker om dig, og du har en tendens til at være perfektionistisk og pleasende. Det kan være, at du kun har en svag følelse af, hvem du selv er, fordi du ofte tilpasser dig andre. Dette kan medføre, at du oplever angst i sociale sammenhænge og måske isolerer dig, når du har det dårligt med dig selv.

Få min Gratis E-bog “Skam – 8 veje til et sundt Selvværd” 

♥ Hvad er årsagen til lavt selvværd? ♥ På hvilke skjulte måder spænder lavt selvværd ben i dit liv? ♥ 8 veje til at skabe et sundt selvværd.

"*" indikerer påkrævede felter

Navn
GDPR*

Du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev. Nyhedsbrevet kan afmeldes igen med ét enkelt klik.

Indrestyring og ydrestyring

Et vigtigt led i at arbejde hen mod et sundere selvværd. Er at arbejde sig væk fra “ydrestyring” og hen mod “indrestyring”.

De fleste mennesker, som har levet længe med en grundlæggende følelse af at være utilstrækkelige. Har navigeret mest efter, hvad de skønnede så mest rigtigt ud i omgivelsernes øjne og ikke efter, hvad der var sandt og godt for dem selv.

Derfor er det så vigtig en del af processen mod et sundt selvværd at lære sig selv at kende på den måde. At opdage, hvad der egentlig er sandt og godt for dig og begynde at handle efter, hvad man mærker er godt og sandt for en selv.

Sund egoisme kan vi også kalde det!

At arbejde med at blive sin egen kærlige forælder..,

Jeg har et godt udvalg af gode praktiske øvelser til dette og har rigtig gode erfaringer med at hjælpe både unge og mere modne klienter med disse selvværdsproblematikker

En vigtig del af arbejdet med selvværd og skam (lavt selvværd), er at lære at blive sin egen kærlige forælder. At bygge et godt venskab med sig selv. Hvor man taler pænt til sig selv, lytter til sig selv og øver sig i at møde sig selv med forståelse. Det er vigtigt at begynder at respektere sine egne følelser, behov og grænser.

Ved at handle anderledes kommer man til at føle anderledes. Når man begynde at behandle sig selv, som man ville behandle sit barn, sin allerbedste veninde eller et andet menneske, som man holder rigtig meget af. Det virker på den måde, at når du begynder at behandle dig selv med respekt, forståelse, interesse, omsorg og kærlighed. Så følger følelsen af at være værdifuld efter.

Anbefalinger fra klienter

“Jeg har fået et bedre selvværd, færre selvbebrejdelser, mere indre ro og glæde. Anja er et meget sympatisk, tillidsvækkende og empatisk menneske. Hun kan både være forstående, men også direkte når det kræves.“

Kvinde, jurist, 47 år

“Den største aha-oplevelse i terapiforløbet, var da det gik op for mig, at det vigtigste i mit liv er, at jeg har det godt. Jeg har været så god til at tilsidesætte mine egne behov, da jeg voksede op, at jeg havde fået det indtryk, at min fornemste opgave i verden var at gøre alle andre glade.”

Kvinde, projektleder, 30 år

“Jeg hviler mere i mig selv og er ikke så usikker mere, når jeg er sammen med veninder. Jeg er ikke så bekymret for, hvad de tænker om mig. Jeg føler mig ikke anderledes og mærkelig længere. Tænker mere tanken, at vi alle er forskellige og at det skal der være plads til.”

Kvinde, universitetsstuderende, 25 år