Spring til indhold

“Jeg føler mig ikke anderledes og mærkelig længere”

  “Jeg er som følge af gruppeforløbet blevet mere positiv, hviler mere i mig selv, tager ikke livet så alvorligt, lever mere i nuet og er blevet bedre til at håndtere og bryde negative tanker.

  Jeg er mindre hård ved mig selv og dunker ikke mig selv så meget i hovedet.

  Jeg har langt færre dage og stunder, hvor jeg er ked af det og ulykkelig. Før skulle der ikke meget til at slå mig ud af kurs og når først jeg havde negative tanker, så tog den ene tanke den anden.

  Når jeg tænker negativt nu, formår jeg at stoppe op og fokuserer positivt og ændre tankemønster.

  Nu kan jeg have dage eller stunder, hvor jeg føler tristhed og ”dumme” dage men tænker ikke at det er anderledes end så mange andre. Og det går heldigvis hurtigt over.

  Jeg har kæmpet meget med at skulle have kontrol og orden. Og der skulle ikke ret meget til at jeg følte at det hele væltede. Det kan jeg langt bedre håndtere nu og tager det ikke så tungt hvis jeg skal ændre på en aftale eller lignende.

  Jeg kan bedre leve med vasketøj og opvask nu.

  Jeg er blevet bedre til at lytte til mig selv og min krop. Jeg siger fra og laver fx ikke nye aftaler, når jeg har brug for at slappe af. Er blevet bedre til at sige nej.

  Jeg hviler mere i mig selv og er ikke så usikker mere, når jeg er sammen med veninder. Jeg er ikke så bekymret for, hvad de tænker om mig. Jeg føler mig ikke anderledes og mærkelig længere. Tænker mere tanken, at vi alle er forskellige og at det skal der være plads til. Og hvis jeg respekterer mig selv og dem, så respekterer de også mig.

  Jeg ser mig selv som mere end ”hende, som er vokset op i en dysfunktionel familie”. Min historie vil altid være en del af mig, men min identitet bygger også på andre dele fx min uddannelse og arbejde. Jeg bygger selv videre på min historie og er herre over, hvordan historien skal udvikle sig.

  Der var en i gruppen, som sagde, at de uhensigtsmæssige mønstre var tillærte og kunne derfor også aflæres. Det sagde jeg tit til mig selv i de situationer, hvor jeg tænkte, at det aldrig blev anderledes. Det gav mig håb!

  Jeg ved nu, at jeg ikke er den eneste som har haft den form for negative tanker og negative/selvskadende mestringsstrategier.”

  Kvindelig gruppedeltager, universitetsstuderende, 25 år