Spring til indhold

Jeg fik mod til at tage ansvar for mit eget liv, og ikke længere ville tage ansvaret for min mors!

  “Der blev fra starten skabt en atmosfære, hvor man følte sig tryg og velkommen, og hvor du som terapeut var rigtigt god til at få én til at løsne op og fortælle om ens problemer. Problemer man måske aldrig før havde fortalt højt.

  Alle deltagerne kom med forskellige baggrunde og historier, og der blev altid lyttet interesseret. Der blev taget god tid til den enkelte, og man følte sig aldrig forbigået.

  Igennem den undervisning vi fik, blev man bevidst om de mønstre og roller, man indtager, når man er opvokset i en dysfunktionel familie.

  Og vi fik hver især lært en masse værktøjer til at sætte ord på vores følelser og som gjorde det mulig for os at kunne begynde at bearbejde dem.

  Det vigtigste, jeg fik ud af gruppeforløbet hos Anja var, at jeg fik mod til at tage ansvar for mit eget liv, og ikke længere ville tage ansvaret for min mors!

  Det fik min søster til at indse, at hun også havde brug for hjælp til at bryde de mønstre, vi er opvokset med.

  Jeg har fået mod til at handle og hvad endnu vigtigere, er, at jeg har fået mod til at sige fra. Dette har resulteret i, at jeg i fællesskab med min søster, har sagt fra over for vores mor og fået hende til at starte i behandling.

  Jeg er helt sikkert kommet styrket ud af gruppeforløbet. Jeg er blevet klogere på mig selv, er blevet bedre til at håndtere min hverdag og til at bearbejde mine følelser.

  Det var rart at komme i en gruppe, hvor alle var i samme situation som én selv.

  I begyndelsen var det selvfølgeligt svært at snakke om sine dybeste tanker og følelser, men hurtigt fik man en følelse af samhørighed, og at man ikke længere var alene i verden. Desuden var det givende at høre andre udefrakommendes helt objektive syn på ens problem.

  De spørgsmål, og den respons man fik, hjalp virkeligt på ens egen selvforståelse og samtidigt kunne den respons, man gav de andre i sidste ende også bruges til at løse ens egne problemer.”

  Hanne Jensen, deltager i gruppeforløb, Universitets studerende, 28 år