Bøvler I (også) med kærligheden?

De fleste af mine klienter oplever problemer i parforhold:

 • Nogle har svært ved at finde den rette partner
 • Nogle har mange partnere, men har svært ved at få et længerevarende forhold til fungere
 • Andre er i parforhold med mange konflikter og er bange for at blive forladt
 • Andre igen er i parforhold, hvor de konstant er naget af tvivl, om partneren nu er den rette for dem
 • Nogle har fred og ro i parforholdet, men savner intimitet og samhørighed

Det handler alt sammen helt grundlæggende om TILKNYTNING og om hvilket tilknytningsmønster, du har med dig fra din opvækst.

Spænder opvæksten ben for dig i parforhold?

Oplever du at sidde fast i fastlåste, gentagne mønstre i dine parforhold eller når du dater, som du har svært ved selv at ændre? 
I så fald er det værd at kigge nærmere på, hvilket tilknytningsmønster, du har med dig fra din opvækst.
Mange mennesker oplever, at de bliver ved at løbe ind i den samme type af problemer i deres parforhold eller når de dater.
Nogle oplever at tiltrække den samme type af (“problematiske”) partnere igen og igen, selvom de bevidstforsøger at møde en anden type.
Mange oplever, at de problemer, de har med deres partner gentager sig. 

De fire tilknytningsmønstre

Undersøgelser viser, at ca. 50 % af alle mennesker er trygt tilknyttede fra barns ben. Disse mennesker har relativt let ved parforhold og indgår ofte i langvarige parforhold.

Den anden halvdel af os er utrygt tilknyttede. Man kan have et utrygt tilknytningsmønster på tre forskellige måder: 

 • Utrygt undvigende tilknytningsmønster
 • Et utrygt ambivalent tilknytningsmønster
 • Eller er desorganiseret tilknytningsmønster

Disse mønstre kan du læse mere om på min blog, hvor jeg har en hel serie om Tilknytningsmønstrene & parforhold.

   

  Er du træt af at være fastlåst i gamle og gentagne mønstre i parforhold?

   

  Så er hjælpen nær! Jeg har har stor erfaring med at hjælpe både individuelle klienter og par med at bevæge sig ud af utrygge, gentagne mønstre og over i mere trygge og kærlige relationer. Og dermed få en hverdag med mindre stress og større overskud og glæde.

   Book tid her!

   “Jeg startede i psykoterapi hos Anja i foråret 2014, og går der stadig (juni 2015) Jeg kom til Anja for at få kastet lys og blive klogere på parforhold. Må sige vi har været vidt omkring, for da Anja først fik guidet mig ind i mig selv, var der MEGET der trængte til at blive bevidstgjort og bearbejdet; Mit forhold til økonomi, mit pleaser-gen, manglende grænser omkring mig selv, ubevidst om MINE behov, tilknytningstraumer, seksuelt overgreb osv osv.
   Anja har fra første færd skabt et tillidsfuldt rum, føler aldrig at der er noget der er for pinligt at bringe frem i lyset Hver gang jeg har haft en session, går jeg altid derfra, mere bevidst eller med “et sår, der er blevet mindre” Herfra min varmeste anbefaling.”

   Kvinde i individuelt terapiforløb, 45 år.

   “Jeg har gået i et længere individuelt terapiforløb hos Anja. Tidligere har jeg gået i terapi hos en psykolog. Jeg oplever det som en stor fordel, at Anja selv har en baggrund som voksent barn af en dysfunktionel familie. Det gør, at Anja forstår mig på en helt anden måde, end jeg tidligere har oplevet.

   Anja har i forløbet hjulpet mig til at åbne øjnene for ting, jeg ikke tidligere har set. Fx. i forhold til mænd. Anja anbefalede mig bl.a. at læse bogen “Kvinder, der elsker for meget”. Bogen og samtalerne med Anja har hjulpet mig til at begynde at bryde nogle uhensigtsmæssige mønstre i forhold til mænd. Jeg er begyndt at sige fra og sætte grænser. Anja hjælper mig til at holde fast i min fortsatte udviklingsproces, selvom det sommetider er ubehageligt og skræmmende at gøre noget andet, end det jeg plejer.

   Desuden er Anja rigtig god til at skabe nogle trygge rammer, så der hurtigt er opstået en tillid og en tryg atmosfære i terapiforløbet.” (Kvinde i individuelt terapiforløb, 39 år, socialarbejder)

   Kvinde i individuelt terapiforløb, 39 år.

   Blogindlæg om Parforhold

   Er du blevet “kronisk” single?

   Er du blevet “kronisk” single?

   Er du blevet "kronisk" single?Nogle af mine klienter er single. Og selvom de har ledt meget og længe efter en partner - sommetider i årevis. Og de har været på utallige dates. Ja, så har de stadig ikke fundet den rette partner. Noget har stået i vejen! Det handler,...

   Er du i tvivl, om du er i det rette parforhold?

   Er du i tvivl, om du er i det rette parforhold?

   Er du i tvivl, om du er i det rette parforhold?En del af mine klienter kommer til mig, fordi TVIVL fylder så meget i deres parforhold, at det bliver helt enormt forstyrrende for at nyde at være i forholdet og lade det udvikle sig på en god og sund måde. Mette er en af...

   Hvordan er din relation til dig selv?

   Hvordan er din relation til dig selv?

   Hvordan er din relation til dig selv?Relationen, du har til dig selv er meget centralt. Den er afgørende i forhold til dine muligheder for at håndtere de udfordringer, du oplever at have i livet. Og ikke mindst er den central i forhold til de problemer, du har i...

   Parforhold – den desorganiserede tilknytningsstil

   Parforhold – den desorganiserede tilknytningsstil

    Parforhold – den desorganiserede tilknytningsstilI tre tidligere blogindlæg om parforhold har jeg beskrevet de tre øvrige tilknytningsstile. Nemlig den trygge tilknytningsstil og to utrygge tilknytningsstile - henholdsvis den utrygt undvigende tilknytningsstil og den...

   Parforhold – den utrygt ambivalente tilknytningsstil

   Parforhold – den utrygt ambivalente tilknytningsstil

    Parforhold - Den utrygt ambivalente tilknytningsstilI sidste blogindlæg skrev jeg om det første af de tre utrygge tilknytningsmønstre. Nemlig den utrygt undvigende tilknytningsstil. Dette blogindlæg skal handle om en meget modsat utryg tilknytningsstrategi - nemlig...

   Er I i tvivl, om parterapi, kan hjælpe jer, så skriv og hør nærmere her:

   9 + 5 =

   DPF_LogoMedlem_png