Spring til indhold

Følelser: Oplever du også følelser som ret besværlige?

  Rigtig mange af de klienter, der kommer hos mig, har det meget svært med deres følelser. De kan simpelthen bare slet ikke lide dem. De synes, at de er rigtig ubehagelige. Og de vil faktisk bare helst slet ikke have ret meget med dem at gøre. Derfor har jeg besluttet at lave en lille serie om følelser her på bloggen.

  Fordi det er SÅ vigtigt, hvad vi gør med vores følelser!

  Måske har du det også sådan, at du allermest bare synes, at følelser er ret så besværlige? Ret så ubehagelige.. Og allerhelst faktisk bare skal gå væk – HURTIGST MULIGT! Måske har du ofte ønsket, at du helt kunne SLUKKE FOR FØLELSERNE?

  Sådan har jeg selv haft det rigtig meget. Og sådan har jeg det stadig også sommetider. Og sådan har langt de fleste af de mennesker, jeg møder i min klinik det også.

  For mig var det engang sådan, at ubehagelige følelser var noget, jeg oplevede som en FORSTYRRELSE. De forstyrrede mig i at køre derud af med 110 km i timen uden ordentlige pauser. De forstyrrede mig i at være effektiv, syntes jeg. Og sommetider blev mine følelser så insisterende, at de rent faktisk kom til at forstyrre mig i at kunne fungere i min hverdag.

  Følelser Svære følelser Følelseshåndtering
  Flygte fra følelser Besværlige følelser Ubehagelige følelser

  Når vi forsøger at løbe fra følelserne, så banker de hårdere på

  Det er faktisk sådan, at hvis vi ignorerer følelserne, så banker de hårdere på! Så når du forsøger at løbe fra følelserne, så skal du for det første løbe hurtigere og hurtigere for at holde dem på afstand. Der skal mere og mere til for at overdøve dem. Vi kan forsøge løbe fra følelserne på mange måder.

  Hvad gør du, når du løber fra dine følelser?

  Jeg arbejdede og præsterede rigtig meget. Jeg har også spist for mange søde sager, datet, shoppet og hvad jeg nu ellers har kunnet finde på. Alt sammen for at slippe for at være i kontakt med mig selv og med, hvordan jeg egentlig havde det indeni.

  De fleste af mine klienter har deres egne foretrukne måder at forsøge at dulme deres følelser på.
  Nogle arbejder for meget og har altid meget travlt. De har tendens til at løbe fra det ene til det andet og har mange aftaler. Andre har mange mænd eller er optaget af et svært parforhold. Så kan man parkere alle de svære følelser der for en tid.
  Og andre igen bruger mad. De spiser alt for lidt, eller overspiser. Der er også nogle, som drikker lidt for meget vin i perioder for at dulme følelserne.

  Det virker ikke – især ikke på den lange bane

  Problemet med alle de her måder at dulme følelserne på, er at de jo ikke får følelserne til at gå væk. Følelserne er der jo stadig. Og når følelserne ikke håndteres løbende, så bygges der efterhånden en hel bunke ubearbejdede følelser op. Og disse følelser bliver mere og mere insisterende. Og der skal altså også mere og mere til for at forsøge at løbe fra dem. Det er en hård måde at leve på. Det udvikler sig faktisk til en evig flugt fra sig selv. Og efterhånden kommer man til at skulle løbe ret stærkt for at holde hovedet oven vande.

  Følelserne har et budskab til dig – de vil gerne høres

  Det første, der er vigtigt at forstå om følelser er, at følelserne jo er der af en grund. De vil dig noget. Faktisk er de din ven, der vil fortælle dig noget vigtigt. Og det er vigtigt at begynde at lytte og tage sig af dem.

  I næste blogindlæg i denne serie, vil jeg fortælle dig om, hvordan du kan bruge dine følelser som et kompas, som du kan navigere efter i dit liv. I et følgende indlæg vil jeg desuden fortælle dig om, hvordan dette kompas sommetider er kommet helt ud af kurs. Og om, hvordan det kan justeres på forskellige måder. Du vil i de følgende blogindlæg i serien ligeledes kunne læse om, hvilke redskaber, du helt konkret kan bruge til at begynde at håndtere dine følelser på en sund måde.

  Så hvis du vil vide mere om FØLELSER – så følg mig på FB, følg med her på bloggen eller tilmeld dig mit nyhedsbrev her på hjemmesiden.

  Kan du genkende dig selv i nogen af ovenstående beskrivelser? Har du spørgsmål eller kommentarer vedrørende dette, så tøv ikke med at kontakte mig. Du kan ganske GRATIS skrive til min BREVKASSE. Du er også altid meget velkommen til at ringe eller maile til mig og få en gratis og uforpligtende afklarende telefonsession, hvis du overvejer, om jeg kan være den rette til at hjælpe dig/jer med håndtering af følelser eller andre ting. I så fald er du meget velkommen til at kontakte mig her!